5211 NE 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4
Verkocht onder voorbehoud 5211 NE 's-hertogenbosch

Louwschepoort 4

Vragen? Neem contact op met HRS Makelaars.

  • Prijs€ 950.000 k.k.
  • Aantal kamers6
  • Aantal slaapkamers4
  • Wonen176 m2
  • Perceel107 m2
  • LocatieBekijk op kaart
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch

Louwschepoort 4 te 's-Hertogenbosch

Wonen op een idyllische en rustige plek in een van de oudste huizen van Den Bosch. De woning beschikt over een eigen parkeerplaats en binnentuin in hartje binnenstad. Het NS-station ligt op loopafstand en alle belangrijke faciliteiten waar Den Bosch zo bekend om staat liggen om de hoek, van de Sint Janskathedraal tot de gezellige terrasjes op de Parade, het Museumkwartier en natuurlijk de winkels. Dat is het voordeel van leven en wonen in de binnenstad!

Het huis is een Rijksmonument en is in 1971 gerestaureerd door de Bossche architect Van der Eerden. Het huis kent een rijke geschiedenis. De kelder stamt uit de periode 1200-1275 en het huis zelf is gebouwd in 1420. Het huis is hoogstwaarschijnlijk slachtoffer geweest van de grote stadsbrand van 1419, want kort daarna is het in de huidige vorm herbouwd. Op de verdieping van het huis is een middeleeuws venster (kloosterkozijn) gereconstrueerd. In het interieur zijn de middeleeuwse moer- en kinderbalken nog steeds zichtbaar.

Heden ten dage is energiegebruik een belangrijk onderwerp bij de aankoop van een woning. Hoewel het hier om een eeuwenoude woning gaat, is het energieverbruik zeer acceptabel. Het energieverbruik van de laatste jaren ligt ter inzage bij de makelaar. De overheid wil de komende jaren zoveel mogelijk woningen verduurzamen en daarom zijn er steeds meer mogelijkheden om dit ook voor monumenten te realiseren. Diverse omwonenden hebben de afgelopen jaren in meer of in mindere mate hun monumentale woningen reeds met succes verduurzaamd.

Plannen om de regels daarin nog meer te verruimen zijn in de maak. Verwacht mag worden dat hiermee het huidige energiegebruik dan nog aanzienlijk gereduceerd worden.

INHOUD: 824 m3

WOONOPPERVLAK: 176 m²

OVERIGE INPANDIGE RUIMTE: 31 m²

Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch

Ruime entree waarvandaan alle ruimtes toegankelijk zijn. Aan weerszijden van de hal zijn twee kamers en aan de achterkant van de hal is de toegang tot de keuken. Een van de twee kamers heeft aangrenzend een badkamer ensuite, voorzien van inloopdouche en een wastafel met meubel en spiegel.

Grenzend aan de hal treft men de trap naar de kelder (tongewelf). Halverwege de hal bevindt zich voor deze verdieping het toilet met fonteintje en ook meterkast bevindt zich in de hal.

Aan de achterkant bevindt zich de keuken (Poggenpohl). In deze ruime keuken is een kastenwand en een schiereiland met een prachtig uitzicht op de openslaande tuindeuren. De keuken is voorzien van alle gemakken waaronder een inductiekookplaat met wok brander, vaatwasser, afzuiger, warmhoud lade, conventionele oven en een combi-oven. De volledige keuken is in stijl afgewerkt met een natuurstenenblad en de keukenkastenzijn deels voorzien van een houten afwerking.

De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

1e VERDIEPING:

Royale woonkamer met ruimte voor twee zithoeken en een eethoek, waarbij de ornamenten van onder andere het balkenplafond nog goed zichtbaar zijn. Dat in combinatie met glas in lood ramen doet je denken aan een Frans Chateau op het platteland.

Deze ruimte is afgewerkt met een eikenhouten vloer gelegd in Hongaarse Punt alsmede een houtkachel in de zithoek.

Aan de binnenkant van de ramen zitten houten luiken die samen met de dikke muren in de winter de warmte binnen houden en in de zomer de warmte buitenhouden.

2e VERDIEPING:

Vanuit de hal zijn alle kamers op deze verdieping toegankelijk. Deze verdieping heeft één kamer aan de linkerzijde van het huis. Deze is op dit moment in gebruik als een garderobe kamer, maar zou ook prima kunnen dienen als slaapkamer.

De wasmachine aansluiting bevindt zich ook in deze kamer, een tweede wasmachine aansluiting bevindt zich op zolder. De andere kamer aan de rechterzijde is nu in gebruik als ouderslaapkamer.

Op deze verdieping bevindt zich ook de badkamer, welke is voorzien van een dubbele wastafel met meubel en spiegel alsmede een inloopdouche, hangtoilet en bidet.

Vanuit de hal is de zolderverdieping middels een vaste trap met een luik toegankelijk.

3e VERDIEPING:

Bestaat uit twee gedeeltes. De voorzolder wordt met name gebruikt als opslagruimte alsmede de opstelling voor de Cv-installatie. Hier is ook nog een tweede aansluiting voor de wasmachine.

Een klein deel van de zolder is geïsoleerd en afgetimmerd en kan gebruikt worden als extra logeerkamer, ook is vanuit deze kamer een mooi uitzicht over de Sint- Janskathedraal.

BUITENRUIMTE:

Vanuit de keuken is de prachtige onderhoudsvrije binnentuin toegankelijk. Je kunt hier in alle rust en stilte genieten van een heerlijk glas wijn. De tuin heeft een ligging op het Noorden, waardoor het in de zomer lekker koel is.

De binnentuin beschikt over een achterom.

Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch
Louwschepoort 4, 5211 NE, 's-hertogenbosch

Over de stad

Gemeente 's-Hertogenbosch – de bourgondische hoofdstad van de provincie Noord Brabant en is de meest gastvrije stad. De gemeente kent een uitstekende ligging. Met drie treinstations en de toeritten naar de A50, A59 en A65 zijn de steden Utrecht, Eindhoven en Tilburg in circa 30 minuten bereikbaar.

 

 

De ligging aan de Maas biedt volop recreatie- en (water-) sportgelegenheden. Naast de goede bereikbaarheid en cultuur, kent de stad ’s-Hertogenbosch ook vele voorzieningen op het gebied van onderwijs en sport. Meerdere hogescholen en enkele gymnasia zijn gevestigd in en rondom ’s[1]Hertogenbosch.

Dynamis Exclusief - maps

Deel deze exclusieve woning:

Bezichtiging plannen?

Neem vrijblijvend contact op met HRS Makelaars

073 - 80 000 08

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie