Object
Verkocht

Kapelstraat 38, Megen 5366 BZ Megen

5366 BZ Megen

Omschrijving

GROOT POTENTIEEL! Deze grote vrijstaande woonboerderij met vrijstaand bijgebouw, op een groot perceel van 1.250 m², betreft een kluswoning met een enorme potentie. Een geweldige kans voor iedereen die de stadse hectiek wil ontvluchten en onderscheidend wil wonen, maar de voorzieningen dichtbij wil hebben. Naast het vrij en landelijk wonen, zien wij mogelijkheden voor een kleinschalige...

Locatie

Wijkstatistieken

0 nieuwbouwprojecten in Megen

Bekijk projecten

Uitgebreide omschrijving

GROOT POTENTIEEL! Deze grote vrijstaande woonboerderij met vrijstaand bijgebouw, op een groot perceel van 1.250 m², betreft een kluswoning met een enorme potentie. Een geweldige kans voor iedereen die de stadse hectiek wil ontvluchten en onderscheidend wil wonen, maar de voorzieningen dichtbij wil hebben. Naast het vrij en landelijk wonen, zien wij mogelijkheden voor een kleinschalige onderneming/praktijk aan huis, een B&B, hobbymatig houden van dieren, levensloopbestendig wonen etc.

BOUWJAAR: omstreeks 1870
WOONOPPERVLAK: 240 m² (potentieel)
PERCEELOPPERVLAK: 1.254 m²
INHOUD BOERDERIJ: 531 m³
INHOUD BIJGEBOUW: 360 m³

Deze woning kenmerkt zich door het monumentale karakter en de sfeervolle contouren van een oer-Hollandse woonboerderij, in een schilderachtige omgeving. De oprechtheid van deze ultieme woonomgeving blijkt uit de landelijke omgeving, de ligging aan de rivier de Maas, tal van sport- recreatiemogelijkheden voor jong en oud en de eeuwenoude historie van Megen. Hier woont u onder de rook van de stad Oss. Met ruim 15 fietsminuten staat u in het stadscentrum van Oss, met al haar voorzieningen, zoals een breed scala aan winkels, scholen, theaters, het treinstation etc. En met ruim 10 autominuten bereikt u de uitvalswegen naar Nijmegen, Eindhoven en 's-Hertogenbosch.

Met de bestaande indeling bestaat de boerderij nog uit 2 delen, te weten: het voorste deel van de boerderij is het oorspronkelijke woongedeelte met kamer, schouw met rookkast, keukenruimte, 2e kamer en een oude badkamer. Het achterste deel omvat de oude stallen onder de hoge kap met de oude gebinten. Voorts is er een zolderruimte.

Met een nieuwe indeling, waarbij het voorhuis en het achterdeel samen de totale woonruimte vormen, ontstaat er de mogelijkheid tot een indrukwekkende living van ruim 110 m2 met bijvoorbeeld een open keuken en een speelse vide met de houten kapconstructie in het zicht, 4 (slaap-)kamers en 2 badkamers.

Sloop van het 'hele' gebouw is niet toegestaan. Renoveren met behoud van het monumentale karakter is toegestaan. Het handhaven van de voor- en achtergevel (de oost- en westgevel) en het opnieuw optrekken van de zijgevels (noord- en zuidgevel) lijkt het meest voor de hand liggend. Een inscriptie in de westgevel geeft aan dat het bouwjaar van de boerderij rond 1870 ligt. Oorspronkelijke details die wellicht geschikt zijn om in de verbouwing naar voren te halen zijn volop aanwezig.

Kenmerken

Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort woning woonboerderij
Woning type Woonhuis
Type woning vrijstaande woning
Recreatiewoning nee
Permanente bewoning ja
Bouwvorm Bestaande bouw
Soort dak schilddak
Locatie
Adres Kapelstraat 38
Plaats Megen
Provincie Noord-Brabant
Land Nederland
Ligging Aan rustige wegAan waterIn centrumIn woonwijkLandelijk gelegenOpen liggingVrij uitzicht
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 240 m²
Inhoud 530 m³
Perceeloppervlakte 1254 m²
Oppervlakte externe bergruimte 70
Totale woonoppervlakte 240
Indeling
Aantal verdiepingen 2
Aantal kamers 6 (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen 2 woonlagen
Energie
Isolatie Geen isolatie
Verwarming Geen verwarming
Buitenruimte
Tuin AchtertuinPlaatsTuin rondomVoortuinZijtuin
Hoofdtuin achtertuin
Hoofdtuin positie zuidwest
Hoofdtuin diepte 14 meter
Hoofdtuin breedte 36 meter
Hoofdtuin achterom ja
Bergruimte
Schuur/berging vrijstaand steen
Aantal schuren 1
Parkeergelegenheid
Garage Geen garage
Aantal garages
Garage capaciteit
Onderhoud
Onderhoud binnen slecht tot matig
Onderhoud buiten slecht tot matig
Overig
Huidig gebruik wonen
Huidige bestemming wonen
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.