Kantorenmarkt Den Bosch: wat speelt er?

“Het tekort op de kantorenmarkt loopt steeds verder op” blijkt uit het Sprekende Cijfers Kantorenmarkten rapport medio 2018 van Dynamis. Hoe zit dat in de regio Den Bosch? Mike Hoffman, directeur van HRS Bedrijfsmakelaars, deelt als Dynamis partner zijn visie.

Beperkt aanbod
“We zien inderdaad een beperkt aanbod van hoogwaardige kantoorruimte. Daarnaast zien wij ook een beperkt aanbod van kleinschalige kantoorruimte in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Een belangrijke reden hiervoor is dat de afgelopen 4 jaar veel kantoorgebouwen in het centrum zijn getransformeerd tot woningen.”

Sfeer belangrijk voor personeel
“Ik signaleer dat de beleving het steeds vaker wint van de ratio c.q. het praktische aspect. De werkplek wordt alsmaar belangrijker in het behoud en krijgen van nieuw personeel. Zo zien we dat bijvoorbeeld een totaal onpraktisch maar heel sfeervol pand het wint van een nieuwbouwlocatie.”

Shared services populair
“Gebouwen met shared services, zoals een gemeenschappelijk bedrijfsrestaurant, presentatie- en vergaderruimte of bemande receptie winnen het van gebouwen zonder deze voorzieningen. Voor veel bedrijven is dit belangrijk in het kader van kostenreductie en ontzorging. Een gebouw dat goed gescoord heeft, is Willemsplein 2-4 (Bastion), in het centrum van ’s-Hertogenbosch.”

Ook benieuwd naar wat Mike voor u kan betekenen? Neem contact op met Mike of kom langs voor een kop koffie.

Sprekende Cijfers Kantorenmarkten rapport medio 2018
De Nederlandse kantorenmarkt heeft een sterk eerste half jaar achter de rug. De tekorten op de kantorenmarkt lopen steeds verder op. Met name populaire centrumlocaties worden geconfronteerd met een gebrek aan beschikbaar aanbod.