Wij zoeken uw nieuwe kantoor- of bedrijfsruimte!

Geschreven door Frans Huijbregts K-RMT op 2 augustus 2022

Bij het horen van het woord makelaar worden we al snel in een bepaald hokje gestopt: Een makelaar verkoopt of verhuurt panden. Maar niets is minder waar! Het spreekwoord “in het land der blinden is eenoog koning” gaat ook hier op. Je kunt juist veel tijd, frustratie en geld besparen door je eigen vastgoedadviseur in te schakelen die voor jou op zoek gaat naar de perfecte kantoor- of bedrijfsruimte.

Een MKB-er verhuist gemiddeld 1 keer in de 7 jaar. Logisch dat men daar dan niet zo bedreven in is. Verdiepen in de gevraagde huurprijzen of koopprijzen is niet het meest ingewikkelde deel: de verschillende vastgoedsites geven een redelijk goed overzicht van de vraagprijzen die er gehanteerd worden. Maar de gerealiseerde prijzen zijn vaak een stuk minder doorzichtig. Als je daarbij eventuele incentives opneemt, die over het algemeen al helemaal niet openbaar zijn, snap je wel dat de vraagprijzen op een website geen afspiegeling zijn van de werkelijkheid. En dan hebben we het alleen nog maar over een prijs.

Naast deze prijs zijn er nog vele zaken die voor een nieuwe gebruiker van belang kunnen zijn, zoals locatie, uitstraling, bereikbaarheid, openbaar vervoer, voorzieningen in de buurt, parkeergelegenheid en andere externe zaken. Wat in de huidige tijd, met een tekort aan personeel, steeds meer mee speelt is de ‘sfeer’ binnen de werkomgeving. Met name in kantorenland wordt de sociale factor binnen de werkomgeving steeds belangrijker. Om goed personeel aan te trekken en te behouden, moet de omgeving zeer prettig zijn. Dit hangt weer samen met indeelbaarheid, klimaatbeheersing, algemene ruimtes, mogelijkheid om naar buiten te gaan en andere belangrijke factoren. Daardoor is het van belang dat ook deze factoren worden meegenomen in de zoektocht naar nieuwe kantoor- of bedrijfsruimte.Bij het zoeken naar nieuwe huisvesting zijn er zeer veel factoren om rekening mee te houden. De factor tijd wordt hierin vaak onderschat, terwijl ook de onverwachte kosten vaak hoger zijn dan ingeschat. Zonder goede voorbereiding, of met behulp van een vastgoedadviseur kan dit proces een frustrerend, langdurig en dure stap worden. Wil je weten hoe wij het aanpakken? Neem dan contact met ons op!

Wij zoeken uw nieuwe kantoor- of bedrijfsruimte!
Frans Huijbregts K-RMT
Neem contact op met Frans