Dagagenda van een makelaar

Geschreven door Inga Mol op 7 april 2021

Een makelaar heeft een hoop verschillende taken. Van bezichtigingen tot adviezen uitwerken tot contracten opstellen. Geen enkele dag is hetzelfde, maar ik neem jullie graag eens mee op een werkdag van mij. Ik heb gekozen voor een vrijdag.

09.00 uur: Administratie / oppakken actiepunten overleg

Van Inga heb ik ook nog een aantal terugbelverzoeken gehad, dus daar begin ik eerst mee. Vervolgens moet ik nog even nabellen over de bezichtigingen die later deze ochtend gepland staan. Met wat telefoontjes gaat de tijd toch altijd weer sneller dan ik denk.

10.00 uur: Afspraak op kantoor - teamoverleg

Normaal doen we dit overleg altijd op donderdag, maar deze week is het op vrijdag. Tijdens dit overleg bespreken we de actiepunten die we afgelopen maandag hebben opgesteld.

11.30 uur:Bezichtiging centrum Den Bosch

Deze ochtend heb ik twee bezichtigingen gepland voor een leuk huurappartement in het centrum van Den Bosch. Beide stellen hebben interesse in het appartement, goed nieuws dus!

12.45 uur:Lunch op kantoor

Wij lunchen altijd op kantoor met team in beurten, volgens de coronamaatregelen. We vinden dit belangrijk, zo kunnen we als collega’s onder elkaar, zeker in coronatijd, even kletsen in een informele sfeer.

13.30 uur: Verkoopadvies uitwerken

Wij maken altijd een uitgebreid verkoopadvies. In dit advies maken wij een markanalyse en leggen we uitgebreid uit hoe we onze marketingtools gaan inzetten om de woning te verkopen. Daarnaast hebben we een transparante waarde-inschatting. Hiermee trachten wij onze (potentiële) opdrachtgever vanaf het begin open en volledig te informeren, waarmee we ons nadrukkelijk onderscheiden van de meeste andere makelaars.

14.30 uur:Concept koopakte uitwerken

Altijd leuk om een deal te hebben beklonken, moet deze natuurlijk ook geformaliseerd worden en dat doen we door middel van een koopakte. Altijd belangrijk om de koopakte met aandacht en tijd, zorgvuldig op te stellen. Immers is dit ook het document waarop zowel koper als verkoper hun krabbeltje zetten.

15.30 uur:Afspraak op kantoor - marketingoverleg

Laatste werkafspraak van deze vrijdag, namelijk een marketingoverleg. HRS Makelaars viert haar jubileum dit jaar, we bestaan namelijk 10 jaar! Door de corona-omstandigheden kunnen we helaas geen groot feest vieren, maar we willen dit moment natuurlijk niet voorbij laten gaan. Samen met het team bespreken we de activiteiten die we willen ondernemen de komende tijd.

17.00 uur:Bootcamp

Einde van de werkdag. Met HRS Makelaars bootcampen we elke vrijdagmiddag samen buiten op de parkeerplaats. Door corona op dit moment kunnen we alleen sporten in tweetallen, maar nog steeds erg gezellig.
Na de zware work-out is het tijd voor het weekend. Even uitrusten en dan volgende week er weer volle bak tegenaan.

Dagagenda van een makelaar
Dagagenda van een makelaar
Inga Mol
Neem contact op met Inga

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Indexeren: maximaal of toch matigen?

Indexeren: maximaal of toch matigen?

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld hoe om te gaan met de hoge indexeringscijfers van dit moment....
De overdrachtsbelasting voor zakelijk vastgoed stijgt wederom, en wel naar 10.4%

De overdrachtsbelasting voor zakelijk vastgoed stijgt wederom, en wel naar 10.4%

Nadat de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 steeg van 6% naar 8%, voert de overheid nu opnieuw een verhoging door naar maar liefst 10.4% per 1 januari 2023. Deze overdrachtsbelasting...
Bekijk overzicht