Terugval van woningverkopen in Midden- en Noordoost-Brabant

Geschreven door Ruben Greve RM RT op 24 oktober 2018

De woningmarkt ondervindt de gevolgen van het beperkte aanbod. Zowel in ‘s-Hertogenbosch, Tilburg als Oss zijn minder woningen verkocht dan een jaar geleden. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2018 van HRS Wonen (partner in Dynamis).

Nieuwbouw beperkt terugval in de Tilburgse woningmarkt
Door het afnemen van het aantal keuzemogelijkheden voor woningzoekers, neemt in de meeste gemeenten het aantal verkopen af. In Tilburg zijn maar liefst 28% minder woningen verkocht dan een jaar geleden. Deze terugval had nog veel hoger kunnen zijn, maar dit is deels opgevangen door de nieuwbouw. Afgelopen kwartaal betreft maar liefst een op de vijf transacties een nieuwbouwwoning.
In ’s-Hertogenbosch is dit slechts een op de tien woningen. Om de dynamiek te behouden is het van belang dat er voldoende toevoegingen blijven plaatsvinden.

’s-Hertogenbosch op een na duurste woongemeente van Brabant
De gemeente ’s-Hertogenbosch kent de op een na hoogste meterprijs van Brabant, alleen in Oisterwijk (€ 2.850) betalen woningkopers gemiddeld meer per vierkante meter woonruimte. Afgelopen kwartaal komt de meterprijs in de gemeente uit op € 2.775, dit is maar liefst € 625 hoger dan in Tilburg en € 575 meer dan in Oss.

Download de rapportage

Terugval van woningverkopen in Midden- en Noordoost-Brabant
Ruben Greve RM RT
Neem contact op met Ruben

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Indexeren: maximaal of toch matigen?

Indexeren: maximaal of toch matigen?

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld hoe om te gaan met de hoge indexeringscijfers van dit moment....
De overdrachtsbelasting voor zakelijk vastgoed stijgt wederom, en wel naar 10.4%

De overdrachtsbelasting voor zakelijk vastgoed stijgt wederom, en wel naar 10.4%

Nadat de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 steeg van 6% naar 8%, voert de overheid nu opnieuw een verhoging door naar maar liefst 10.4% per 1 januari 2023. Deze overdrachtsbelasting...
Bekijk overzicht